нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Букурещ е най-добрият град в света за работа от дома

Снимка: Sean Gallup/Getty Images

Букурещ се оказва  най-добрият град в света за работа от дома или от разстояние, според индекса за работа от разстояние на Broadband Deals.

Индексът оценява 50 популярни града в света и ги класира от най-добрите до най-лошите въз основа на следните фактори: средна скорост на интернет, наличие на фирми за доставка на храна, брой на отдалечени работни места, разходи за лаптоп и разходие за живот.

Така румънската столица Букурещ неочаквано се класира като най-добрият град за работа от вкъщи. 4.33% от работните места там са дали възможност за отдалечена работа, което е най-вирокият процент спрямо всички останали градове в индекса. Градът също постигна висока оценка за скоростта на интернет, като е на четвърто място в класацията със скорост от 52 Mbps. По отношение на разходите за живот градът  е на 7-мо място, като в Букурещ са необходими 421 GBP на месец.

Един MacBook (лаптоп на Apple) обаче струва 1,444 британски лири в Букурещ - повече в отколкото в градове в САЩ като Хюстън, Лас Вегас или Чикаго.

Хюстън се класира на второ място в общия списък, следван от Лас Вегас, Атланта, Будапеща, Сан Франциско, Лос Анджелис, Киев, Чикаго и Варшава.

Таблица на broadbanddeals

На другия полюс като най-лош град за отдалечена работа класацията определи Рим. Там се отчита вторият най-висок разход за лаптоп - 1596,89 GBP, а интернетът в града е четвъртият най-лош, що се касае до неговата средна скорост, която е едва 16 Mbps.

Милано е вторият най-лош град за работа от вкъщи, следван от Сеул, Париж, Хамбург, Амстердам, Лондон, Кьолн, Мюнхен и Манчестър.

Таблица на broadbanddeals

 

още от Класации