Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Двама загинаха в Остин при взрив на колети-бомби

100

Снимка: Guliver / Getty Images

Двама души загинаха и двама бяха ранени, след като колети-бомби се взривиха пред няколко къщи в американския град Остин, щата Тексас, предаде „Ройтерс“.

Това не е първият подобен случай в града. На 2-ри март там загина мъж след взрив на колет, оставен пред неговата къща.

И трите жертви са представители на малцинствени групи, като полицията заяви, че разглежда нападенията като възможни престъпления от омраза.

Последното нападение идва в момент, когато Остин е домакин на ежегодния фестивал на технологиите и културата South by Southwest (SXSW).

При всяко едно от трите нападения става въпрос за неизвестен извършител, доставял колети пред жилищата, които са се взривявали при вдигането или отварянето им, каза шефът на полицията в Остин Брайн Манли. Той поясни, че нито един от колетите не е бил доставен по пощата или с куриерска услуга.

„Разглеждаме тези инциденти като свързани. Не можем да отхвърлим възможността да става въпрос за престъпление от омраза, но не казваме, че това е  причината“, заяви Манли на пресконференция.

От полицията предупредиха жителите на града да внимават с кутиите, оставен пред техните домове, и да съобщават за всяко подозрително нещо, което забележат.

още от Свят