нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Фестивалният дворец в Кан отвори вратите си за бездомните

Снимка: Getty Images

Фестивалният дворец във френския град Кан, който вече трябваше да започне подготовка да посрещне на червения килим някои от най-ярките звезди на киното тази пролет, отвори вратите си за бездомните в града, които нямат къде да се подслонят по време на карантината. 

Годишният кинофестивал в курорта на френската Ривиера трябваше да се състои от 12 до 23 май, но миналата седмица организаторите обявиха, че отлагат събитието за края на юни. Фестивалният дворец настанява бездомници от петък, информират Ройтерс и БТА.

„Имаме между 50 и 70 посетители всяка нощ“, казва Доминик Од-Ласе от Градския съвет в Кан.

Във Франция по официални данни има 12 000 души, които живеят на улицата. Смята се, че COVID-19 ще порази голяма част от тази общност, защото бездомните нямат достъп до санитарни материали и често имат хронични заболявания.

На входа на Фестивалния дворец, служител с маска на лицето мери дистанционно температурата на всеки бездомен, който влиза в зданието. Вътре има зона за хранене, баня и общо пространство с телевизори и игри. В спалното помещение са подредени три редици легла. Има и място за подслон за кучета, които съпровождат някои от бездомните.

 

още по темата
още от Свят