нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Губернаторът на Ню Йорк с награда „Еми“ за телевизионните си брифинги

Андрю Куомо по време на един от първите си брифинги. /Getty Images

Губернаторът на американския щат Ню Йорк, Андрю Куомо, ще получи награда „Еми“ за своето „майсторско използване на телевизията“ по време на пандемията от новия коронавирус. Това съобщиха от Академията за телевизионни изкуства и науки, която раздава призовете.

Лидерът, чийто брат, водещият на CNN Крис Куомо, няколко пъти бе удостояван с „Еми“, ще получи специална награда „в знак на признание за неговото лидерство по време на пандемията от COVID-19 и майсторското му използване на телевизията за информиране и успокояване на хората по света“, се казва в изявление, цитирано от ДПА.

От началото на март губернаторът е провел общо 111 последователни дневни телевизионни брифинги, посветени на данните за заразата. Те са гледани от общо над 59 млн. зрители.

Комуникацията включваше и емоционалното разкритие в началото на април, че Крис е дал положителна проба за COVID-19.

„111-те брифинга на губернатора работиха толкова добре, защото ефективно създаде тв предавания с персонажи, сюжетни линии и истории за успех и провал“, обясни ръководителят на Академията, Брус Пейзнер.

До момента над 584 хил. жители на щата Ню Йорк са се заразили с новия коронавирус, от тях при 26 хил. краят е бил фатален.

още от Свят