нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Лавров обезпокоен от расизма срещу белите в САЩ

Снимка: Getty images

Ръководителят на руската дипломация Сергей Лавров изрази безпокойство днес от засилването на расизма срещу белите в САЩ, свързвайки това явление с "доведената до абсурд" политическа коректност в тази страна, предаде Франс прес.

В интервю за руската телевизия Лавров каза, че всички биха искали да се отърват от расизма, и подчерта, че Русия е "пионер в движението за равни права за хората с различен цвят на кожата".

Важно е обаче "да не се отива в другата крайност, което видяхме с BLM (движението "Животът на чернокожите има значение") и агресията срещу бели хора, бели граждани на САЩ", допълни той.

Руският външен министър свърза тази ситуация с "културната революция, която е в ход в САЩ", отбелязвайки, че "Холивуд променя правилата си, така че всичко да отразява многообразието на съвременното общество, което също е вид цензура", предаде БТА.

"Виждал съм чернокожи хора да играят в пиеси на Шекспир. Само не знам кога ще видим бял Отело. Тази доведена до абсурд политическа коректност ще завърши зле", прогнозира той.

още по темата
още от Свят