нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Мелания Тръмп влиза в историята като най-непопулярната първа дама на САЩ

Снимка: Getty Images

Мелания Тръмп напуска Белия дом с 42% рейтинг на одобрение и 47% рейтинг на неодобрение, сочи последното проучване на CNN и SSRS. Както отбелязва CNN, това е най-високата оценка на неодобрение, която Мелания някога е имала. И това е най-лошия финален резултат на първата дама в историята на страната, се казва в статията. 

„Традиционно първите дами предизвикват почти всеобщо възхищение. Тази позиция не е изборна и обикновено не е скандална.Трудно е да си непопулярен“, припомня CNN. Новинарският сайт отбелязва, че преди средният рейтинг на одобрение на Мелания е бил 71%, а неодобрението - 21%. Тоест разликата между тях е била 50%.

„Разбира се, рейтингите на Пат Никсън, Бети Форд, Розалин Картър не бяха измерени през последния месец от властта на съпруга й и въпросите за популярността бяха формулирани по различен начин, отколкото в случая с Тръмп“, признава авторът на статията Хари Антен. 

Преди Мелания Хилари Клинтън имаше най-лошото представяне: 52% я одобряваха, а 39% - не. Но Клинтън, дори при съпруга си-президент, беше избрана в Сената и показа голяма политическа активност, отбелязва CNN. А Мелания „не беше особено видима“. 

Авторът на статията отбелязва, че лошото представяне на г-жа Тръмп не може да се отдаде изцяло на непопулярността на съпруга ѝ. Например, съпругата на Ричард Никсън, когато той вече е в скандала Уотъргейт, запази рейтинг на одобрение от 83% с рейтинг на неодобрение от 13%. И 59% от анкетираните са имали положително отношение към съпругата на непопулярния Джими Картър и 19% отрицателно. 

„Първоначално мислех, че причината за ниската популярност на сегашната първа дама може да бъде нарастващата поляризация на нашата политика. Въпреки това, Лора Буш доказа, че дори в съвременната ера първата дама може да бъде много по-популярна от съпруга си“, казва авторът на статията. 

още от Свят