Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Обединените арабски емирства вече имат министерство на изкуствения интелект

107

Снимка: Guliver/ Getty Images

Обединените арабски емирства (ОАЕ) въведоха министерство на изкуствения интелект като част от промени в кабинета, предаде ДПА.

Омар бин Султан ал Олама (27 г.) е назначен за държавен министър на изкуствения интелект, съобщи премиерът шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум, който обяви новите назначения в Туитър.

"Следващата глобална вълна е изкуственият интелект. Искаме да бъдем най-подготвената за това страна", написа премиерът. Той добави, че новото правителство отразява фокусирането на ОАЕ върху "бъдещите умения, наука и технологии".

Страната от Залива обяви и две дами държавни министри с ресори съвременна наука и безопасност на храните. Сара ал Амири (30 г.), която ще отговаря за науките, ще ръководи и мисията на ОАЕ до Марс. По-рано тази година страната съобщи, че ще изпрати безпилотен космически кораб на Марс през 2021 година.

През 2016 година ОАЕ създадоха други две министерства - на щастието и на толерантността. Федерацията на седем емирства обединява няколко вероизповедания и националности, припомня ДПА.

Източник: БТА

още от Свят
20
Понеделник
Май