Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Писмо с куршуми получи френският финансов министър

Френският финансов министър Брюно Льо Мер засега не е коментирал лично заплахите. Снимка: Guliver/Getty Images

Три писма със смъртни заплахи е получил френският финансов министър Брюно Льо Мер. В едното от тях е имало куршуми, съобщи негов сътрудник, цитиран от осведомителните агенции.
Засега не е ясно кой е отправил заплахите или какъв е бил мотивът, но писмата съвпадат с увеличаване на насилието срещу политици, коментира висшият служител от френското финансово министерство.
"Ние приемаме демократичните дебати, приемаме, че хората могат да бъдат несъгласни с нашите политики, но това отива твърде далеч", каза той.
Серията със заплаха е започнала още през август - тогава е било изпратено първото писмо до полицията в град Байон. В него се отправяла заплаха за "сриване" на лятната вила на Льо Мер по време на срещата на върха на Г-7, която се състоя между 24 и 27 август в разположения наблизо град Биариц.
Второто писмо било изпратено направо до жилището на Льо Мер в Сен Пе сюр Нивел. В него се отправяла заплаха срещу самия Льо Мер.
Третото писмо било получено от министерството на финансите вчера. В него имало три куршума. Изпращачът казвал, че два от тях са за Льо Мер, а третият - за министъра на публичните дейности и финанси Жералд Дарманен, посочва БТА.

още от Свят
19
Неделя
Януари