нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Пол Маккартни пуска нов албум преди Коледа

Пол Маккартни по време на представянето на книгата си за деца "Hey, Grandude". Снимка: Guiliver/Getty images

Живата легенда на поп музиката сър Пол Маккартни, който навърши 78 години през 2020 г., ще издаде нов албум на 18 декември.

Албумът ще се казва „McCartney III” и е своеобразно продължение на предишните два албума – “McCartney”, издаден през 1970 г. и „McCartney II”, от 1980 г. Общото между трите албума е, че всички инструменти и вокали са записани от бившия битълс. Продуцирането на песните също е негово дело.

Албумът е вдъхновен от времето, прекарано в ограничено социално общуване по време на извънредните мерки срещу разпространението на коронавируса.

„В нито един момент не си казах – „Правя албум, по-добре  да бъда сериозен!“, а по-скоро си мислех – сега съм в карантина, мога да си правя каквото си поискам. За голяма моя изненада се оказа, че все още не ми е писнало да правя музика, въпреки всичките тези години“, коментира Пол Маккартни в интервю за Ню Йорк Таймс.

„Човек очаква да става все по-дълбок и проницателен с годините. Но когато се връщам назад към песни като Yesterday, която написах когато бях на 21 години, си мисля, че звучат сякаш са написани от много зрял човек. Затова не мисля, че хората особено много се променят през годините, ти си такъв какъвто си си“, коментира още той.

Това ще бъде 18-ият самостоятелен албум на Пол Маккартни.

 

 

 

още от Свят