Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Самолет с над 100 души на борда се разби в жилищен район на Карачи

Снимка от катастрофата, Twitter

Пътнически самолет на Пакистанските междуародни авиолинии (Pakistan International Airlines) с около 100 души на борда се разби в жилищен район на пакистанския град Карачи, съобщи BBC. Първоначално е излетял от град Лахор, казват служители на авиацията.

Самолетът, който според съобщенията е превозвал 99 пътници и осем души екипаж, е летял към международното летище Джина, Карачи - едно от най-натоварените летища в страната.

На снимки, споделени в социалните мрежи, се вижда огромно кълбо дим, издигащ се от мястото на катастрофатa, което е жилищен регион в града. Все още няма подробна информация за жертви, пострадали и щети.

На местопроизшествието са пристигнали медици, полиция и пожарна. Пакистанската армия заяви, че и войниците от силите за бърза реакция са пристигнали на мястото на катастрофата, за да помогнат за спасителните усилия.

Пакистанските авиолинии имат редица самолетни катастрофи през последните години.

През 2010 г. самолет, управляван от частна авиокомпания Airblue, катастрофира близо до столицата Исламабад, при което загинаха всички 152 души на борда. Това е най-смъртоносната въздушна катастрофа в пакистанската история.

През 2012 г. Boeing 737-200, управляван от пакистанската Bhoja Air, катастрофира заради лошо време при пристигането си в Равалпинди, при което загинаха всички 121 пътници и шестима души от екипажа.

През 2016 г. самолет на Pakistan International Airlines избухна в пламъци, докато пътуваше от северен Пакистан до Исламабад, при което загинаха 47 души.

 

още от Свят