Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Сериен убиец с български корени потресе Кипър

Снимка: Мениджър Нюз

Хората в Кипър са в шок след поредица от убийства на жени и момичета от 35-годишен мъж, който е признал за престъпленията. 

"Убиецът е с български корени – майка му е от Стара Загора. Следователите предполагат, че има още жертви. Една от последните жени, с които се е запознал преди да бъде арестуван, е българската манекенка Тея Георгиева”. Това заяви кореспондентът на Нова телевизия в Атина Бойка Атанасова. 

Престъпникът е Никос Метаксаз, офицер от армията. Собственоръчно е признал в 10 страници за извършените убийства. Сред изчезналите жени има и три български имена.

"Запознавал се е с жертвите си в социалните мрежи. Всички те са били чужденки, работещи в Кипър, повечето от Азия, но и от Балканите – Румъния и България", добави Атанасова. По нейните думи властите в страната са извадил списък с 22 имена.

Убиецът бил изключително ерудиран и образован, нисък профил, грижил се много за семейството си. Разделен е със съпругата си. Метаксаз е бил добър фотограф – със собствени изложби и участия в телевизионни предавания.

"Психолозите смятат, че престъпленията са провокирани от тежка травма в детството му. Родителите му се развеждат преди 12 г., а той остава да живее с баща си", допълни Атанасова. Тя каза още, че Обединените демократи в Кипър искат да се вземат решения за защита на авторитета на страната.

 

 

още от Свят
14
Четвъртък
Ноември