нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Швейцария въвежда граничен контрол и за страните от Шенген. Полша удължава затварянето на границите до 13 април

Снимка: Guliver/Getty Images

Правителството на Швейцария съобщи днес, че разширява граничния си контрол, включвайки в него всички страни от Шенгенската зона, за да защити хората от коронавируса, предаде Ройтерс. В същото време Полша реши да удължи до 13 април действието на заповедта за затварянето на границите на страната
Берн разшири действието на граничния си контрол след като миналата седмица въведе проверки по границите си с Италия, Франция, Германия, Австрия, Испания и с всички страни извън Шенгенската зона.
"От полунощ по-строгите изисквания за влизане в страната се прилагат и към полетите от всички останали шенгенски страни с изключение на Княжество Лихтенщайн", се казва в съобщение на швейцарското правителство.

Полските власти удължават с още 20 дни действащата заповед за затваряне на границите на страната за ограничаване на разпространението на коронавируса, заяви днес на брифинг полският министър на вътрешните работи и администрацията Мариуш Камински, цитиран от ТАСС. Първоначалният срок беше за 10 дни, в сила от 15 март.
Освен това, всички, които работят в съседни на Полша държави и ежедневно пресичат границата, от петък ще трябва да се поставят под карантина след пристигането си в страната.

По-рано на тази категория граждани бе разрешено да пътуват за работа при нормален режим, посочва БТА.  Броят на потвърдените случаи на коронавирус в страната достигна 957 души, а починалите от болестта са 13. За ограничаване на разпространението на заболяването полските власти въведоха режим на епидемия, затвориха границите за чужденци и сега поставят всички пристигащи в страната под 14-дневна карантина. В Полша са затворени всички образователни, културни и спортни учреждения, ресторантите, моловете, с изключение на хранителните магазини и аптеките. На хората е забранено да излизат навън, без да имат крайна необходимост за това. Не се позволява на хора да се движат на групи. Могат да се движат заедно до двама души.

още от Свят