Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Telegram ще се бори за създаването на собствена криптовалута

Снимка: Getty Images

Telegram бе подкрепен от Блокчейн Асоциацията в дългогодишната му битка с Комисия по ценните книжа и борсите в САЩ (SEC) за създаване на криптовалута. Накратко, SEC обвини Telegram, че са започнали да предлагат валута, без да се регистрират в комисията, съобщава learnbonds.

Първоначалното предлагане на онлайн монети беше блокирано от SEC през октомври като струваше $ 1,7 милиарда по това време.

В историята обаче има още нещо важно. Известно време разработчикът на криптирани приложения в компанията се опитваше да се свърже със SEC за това как могат да продължат с предлагането на валута. Този внезапен съдебен иск изненада Telegram със сигурност, като компанията заяви:

"Останахме изненадани и разочаровани, че SEC при тези обстоятелства избра да заведе дело и не сме съгласни с правната им позиция".

Сега, блокчейн асоциацията, изградена от лидери и ентусиасти от цял ​​свят по отношение на блокчейн технологията и криптовалутите, изпрати съветник за съдебния процес в подкрепа на компанията.

Асоциацията, която се състои от 23 компании, изхожда от факта, че блокчейнът е важен и че големи компании като Wal-Mart и Amazon се вглеждат в него.

 

още от Финанси
25
Вторник
Февруари