нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Тръмп назначава конгресмен за шеф на социалната си медия

Getty Images

Регулаторите в САЩ разглеждат сделка, която би изкарала на фондовия пазар новата социална медия на Доналд Тръмп, която ще привлече легиони фенове на бившия президент, и хора, които искат бърза печалба, пише „Асошиейтед Прес“.

Компанията, която си партнира с Trump Media & Technology Group, е назначила конгресмен Девин Нунес, републиканец от Калифорния, за свой изпълнителен директор. Той ще напусне конгреса, за да заеме поста през януари. Това е един от поддръжниците на Тръмп по време на разследванията за руска намеса в изборите през 2016 г. и около импийчмънта на президента през 2016 г., воден от доминираната от демократите Камара на представителите.

Регулаторният контрол е фокусиран върху изявлението от медийната компания от октомври, че ще се слее с Digital World Acquisition Corp. (DWAC). Тази компания излезе на американския фондов пазар три седмици по-рано с единствената цел да намери частна компания, която да купи.

В понеделник оттам заявиха, че си сътрудничат с „предварителните разследвания за установяване на факти“ на Комисията за ценни книжа и бори (SEC) и Регулаторния орган на финансовата индустрия.

Миналия месец от SEC поискаха документи, свързани със заседания на борда на DWAC и комуникация между компанията и медийното учреждение на Тръмп. Според DWAC в искането на комисията се казва, че разследването не означава, че се е стигнало до заключение, че „някой е нарушил закона или че SEC има отрицателно мнение за DWAC“ или някой друг.

В изявлението, с което социалната медия обяви за назначаването на Нунес, самият той е цитиран да казва: „Дойде времето да отворим отново интернет и да позволим свободния поток на идеи и изразяване без цензура.“

още от Свят