нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Тръмп обвини демократите за блокирането на правителството в САЩ

Снимка: Guliver / Getty Images

Американският президент Доналд Тръмп нападна демократите в Twitter, като заяви, че партията блокира работата на федералното правителство, за да успокои своите крайнолеви избиратели, предаде американското издание The Hill.

“Демократите затвориха нашето правителство заради техния крайноляв електорат. Те не искат да го правят, но са безсилни“, написа Тръмп в Twitter.

Президентът атакува Демократическата партия по темата за имигрантите, като заяви, че тя блокира правителството, което работи за американските граждани, за да осигури права и облаги за лица, които не са граждани на страната .

"Демократите отказват услуги и сигурност на гражданите, за да подсигурят услуги и сигурност за хората, които не са граждани. Не е добре!", добави президентът.

Коментарите на Тръмп в социалната мрежа идват на третия ден от блокадата на правителството, след като Конгресът не успя да приеме временен бюджет.

Демократите настояват за продължаване на програмата за защита от депортация на нелегалните имигранти, пристигнали непълнолетни в САЩ (Deferred Action for Childhood Arrivals, DACA), известни още като “мечтатели", която изтича на 5 март. Миналата година Тръмп обяви, че ще прекрати програмата през, като даде на Конгреса срок от 6 месеца, за да намерят законодателно решение на проблема.

Сенатът насрочи ново гласуване за по-късно през деня, като надеждите са, че двете партии ще стигнат до компромис и ще приемат временен бюджет, които да върне правителството в нормалния му режим на работа поне до 8 февруари.

още от Свят