нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Тръмп: Вандализмът е новият тоталитаризъм

Снимка: Guliver/ Getty Images

Поддръжници на новия крайно ляв фашизъм" в САЩ искат да унищожат историята на страната и да "низвергнат американската революция". Това заяви американският президент Доналд Тръмп в пламенна реч по случай Деня на независимостта в подножието на прочутия монумент, изваян в скалите с образите на четирима американски президенти в Маунт Ръшмор, щата Южна Дакота. Той отправи директен призив към разочарованите бели избиратели четири месеца преди изборите през ноември, в които ще се бори за втори мандат в Белия дом, предаде Асошиейтед прес.

Онези, които се опитват да събарят паметници, са вандали, "стремящи се да разрушат връзките на любов и вярност", които американците изпитват към страната си и един към друг, подчерта той.  "Тяхната цел не е по-добра Америка. Тяхната цел е да разрушат Америка", предупреди Тръмп и нарече тези изстъпления проява на нов тоталитаризъм. "Не се съмнявайте, че тази културна революция от ляв тип има за цел да погуби американската революция", добави той и призова вандалите  "да бъдат спрени максимално бързо", пише БТА.

"Радикалната идеология, която атакува нашата страна, си пробива път под знамето на социална справедливост", предупреди президентът и призова американците "да защитят и запазят своята история, наследство и велики герои".

още от Свят