Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Търсачи на извънземни се готвят "да щурмуват Зона 51"

Снимка: Guliver / Getty images

Склонността на човечеството към всеобща лудост днес има конкретно проявление - всякакви почитатели на паранормалното и искрената вяра, че те, "извънземните" са сред нас започнаха вчера да пристигат в Невада край секретното американско военно съоръжение, известно като "Зона 51", съобщи Ройтерс.

От дълго време витае мълва, че там се съхраняват правителствени тайни за извънземен живот. Но, щурмът е точно сега, защото през юли тази година шегаджия отправи своеобразно предизвикателство във фейсбук като създаде събитие "Да щурмуваме "Зона 51" и определи конкретни дати през септември - в периода 20-22. Нещата обаче излязоха от контрол и стотици, напълно сериозно се записаха за участие. 

Жители на градчето Рейчъл, намиращо се на 20-ина километра от базата, се боят от евентуалното прииждане на големи тълпи хора, а авторът на шегата, който отдавна обясни, че няма намерение в действителност да щурмува строго секретната военна база, също сподели тревогите си, че може да настъпи хуманитарно бедствие в Рейчъл, където живеят само 50 души, няма магазин за хранителни стоки, нито бензиностанция. Той отново се разкая за неуместния си призив и обясни, че всичко е било просто една шега. Въпреки това десетки посетители пристигнаха вчера в единствения търговски обект в градчето - мотел, вдъхновен от темата за извънземния живот. Те се настаниха в палатки и кемпери.

"Зона 51" от години е обгърната в тайнственост, което подхранва конспиративни теории, че там има останки от летяща чиния и телата на извънземния й екипаж след предполагаемата й катастрофа в Ню Мексико през 1947 г.

Правителството на САЩ потвърди за съществуването на базата едва през 2013 г., когато публикува архиви на ЦРУ, в които пише, че обектът е използван за изпробване на шпионски самолети.

 

още по темата
още от Свят