Затвори

Вашингтон обмисля да настанява във военни бази деца, влезли нелегално в САЩ

Снимка: Shutterstock

Американски правителствени служители ще инспектират четири военни бази, за да установят дали в тях може да бъдат подслонени деца, влезли незаконно в САЩ, съобщи в. "Вашингтон пост", цитиран от Франс прес.

Агенцията припомня, че миналата седмица министърът на правосъдието и главен прокурор Джеф Сешънс предупреди, че хора, които влизат нелегално в страната и са придружени от деца, ще бъдат отделяни от тях, предава БТА.

Цитирайки имейл на здравното министерство до Пентагона, "Вашингтон пост" посочва, че висши представители на правителството ще посетят бази в южните щати Тексас и Арканзас.

Според американския ежедневник в базите ще бъдат настанявани пристигнали на границата непридружени младежи под 18 години и деца, отделени от родителите си.

От имейла става ясно, че огледите на базите са предварителни и засега няма официално решение. За момента нито Пентагонът, нито министерството на здравеопазването са отговорили на запитването на Франс прес за коментар.

При посещение на границата в Аризона и в Калифорния миналата седмица Сешънс предупреди, че всеки, което се опита да доведе непълнолетно дете със себе си в САЩ, ще бъде съден и вероятно отделен от него. Ако не искате детето ви да бъде отделено от вас, не се опитвайте да преминете с него незаконно границата", предупреди той.

Според цитиран от "Вашингтон пост" представител на здравното министерство над 90 процента от капацитета на местата за настаняване на деца е запълнен.

През юли 2014 г. Съединените щати регистрираха пик в броя на децата от Централна Америка с 60 000 непълнолетни, влезли през границата. В разгара на кризата правителството на тогавашния президент на САЩ Барак Обама е използвало за подслоняването на деца бази в Калифорния, Оклахома и Тексас, припомня "Вашингтон пост".

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Samsung Flip позволява лесно споделяне, известяване, придвижване и дори търсене, а освен това дава възможност множество потребители да създават съдържание в едно и също време.

Димитър Димитров е основател на бизнеса и търговската марка Secdoor. Автор на редица високоефективни технически изобретения и полезни модели в областта на индустрията, получили международни патенти и сериозно световно признание. Мениджър с 25-годишен управленски опит.

Изискан и просторен - лоби барът на хотела

Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: Pixabay

Валутен калкулатор

Валутен курс за 23.05.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 23.05.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.68635
0.592997
CNY
10
2.61485
3.82431
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.22372
0.449697
RUB
100
2.7065
36.9481
USD
1
1.67051
0.59862