нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Великобритания увеличава осигуровките до рекордно ниво

Снимка: Getty images

Британският премиер Борис Джонсън спечели гласуване в Камарата на общите за план за увеличаване на осигурителните вноски до най-високото ниво, откакто се води статистика, предаде Блумбърг.

Резултатът от гласуването позволява на министър-председателя да въведе от април следващата година увеличение на вноската за национално осигуряване с 1,25%, съобразно доходите. Планът на Джонсън включва и допълнителни 1,25% към данъка върху дивидентите на акционерите.

Приходите от тези увеличения трябва да помогнат за финансирането на здравната програма на страната в условията на пандемията от COVID-19 и за реформа на системата за социални грижи.

Планът на Джонсън бе одобрен с 319 гласа "за" и 248 "против".

Въпреки получената зелена светлина планът за здравеопазването и социалните грижи е рисков за партията на премиера, която е традиционно е против увеличението на данъците.

Институтът за фискални изследвания изчислява, че ако данъкът бъде въведен през април, той ще увеличи  данъчната тежест в Обединеното кралство до най-високото й устойчиво ниво от 1955 г., когато започва да се води статистиката. С тези промени данъчната тежест в страната ще достигне 35% от БВП.

още от Свят