нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Забраняват селфи пръчките на парада по случай възкачването на престола на японския император Нарухито

Снимка: Guliver / Getty images

Използването на селфи пръчки ще бъде забранено по време на тържествения парад по случай интронизацията на новия император на Япония Нарухито утре в Токио, обяви полицията на японската столица, предаде ТАСС.

В специалните зони за наблюдаване на парада, покрай които ще премине автомобилната процесия с император Нарухито и императрица Масако, се забранява използването на селфи пръчки и триножници.

Забранява се също употребата на алкохол, пушенето и качването на деца на рамене. Категорично е забранено използването на дронове.

Императорската двойка ще премине в открит автомобил през центъра на Токио по трасе с дължина 4,6 км. Тя ще бъде приветствана от хиляди жители на столицата и чуждестранни туристи.

Десетки хиляди японци се събраха днес, за да отпразнуват възкачването на трона на новия император Нарухито. Празненствата включваха както изпълнение на традиционни танци, така и поп концерти, съобщи БТА.

10 000 японци, преборили се за билетите за събитието, се присъединиха към 20-те хиляди поканени, за да присъстват на площада на императорския дворец на празненството, което се предава пряко по телевизията. Императорът благодари на събралите се да го поздравят от каменен мост на двореца, заедно с императрица Масако, след като премиерът Шиндзо Абе и други високопоставени личности произнесоха речи.

Нарухито, който е обещал да остане близо до народа, изрази съчувствието си на пострадалите от тежките бури миналия месец, довели до смъртта на над 100 души, отбелязва Асошиейтед прес.

Певците от японската поп-група Arashi ("Араши") изпълниха песен, написана по повод събитието. Малко по-рано днес други 30 000 присъстваха на изпълнение на традиционни танци на същото място.

още по темата
още от Свят