нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Зеленски : Отношенията между Украйна и Русия са много сложни

Снимка: Guliver / Getty images

Украинският президент Володимир Зеленски окачестви като много сложни отношенията на Украйна с Русия, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"С Русия имаме много сложна ситуация", каза той днес в отговор на въпрос по време на съвместната пресконференция в Талин с президента на Естония Керсти Калюлайд.

Той отбеляза, че Киев е започнал диалог с Москва, но същинското му начало ще бъде на срещата на върха на т.нар. Нормандска четворка в Париж на 9 декември.

Зеленски спомена, че вчера е разговарял по телефона с руския президент Владимир Путин, с когото обсъдили евентуалното подписване на нов двустранен договор за доставките на природен газ. "За нас това е приоритет. Това е необходимо и за енергийната сигурност в цяла Европа", каза украинският президент.

На уебсайта на Зеленски бе поместена снимка на велосипед, който Калюлайд е подарила на своя гост. На рамката на велосипеда има табелка с думите: "На президента на Украйна Володимир Зеленски".

С велосипед се придвижва Васил Голобородко - персонаж от украинския тв сериал "Слуга на народа", в която роля се е превъплъщавал Володимир Зеленски. Учителят Голобородко става популярен благодарение на видеоклип в интернет, след което бива избран за президент на Украйна.

Когато Зеленски стана действителен президент на страната, се сравни със своя персонаж, но заяви, че няма да се придвижва с велосипед заради процедурите за сигурност, припомня ТАСС.

още по темата
още от Свят