нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Жената на Шумахер за пръв път след инцидента: Той е в най-добрите ръце

Getty images

Изминаха почти шест години след инцидента на Михаел Шумахер на ски пистата в Марибел, Франция, и досега жена му Корина не беше говорила публично за най-трудния период в живота на седемкратния шампион на Формула 1. Корина Шумахер даде интервю за списание „Mercedes She Magazine“, цитирано от abc.es, в което говори, макар не много, за състоянието на съпруга си.

„Може да сте сигурни, че той е в най-добрите ръце и че правим всичко възможно, за да му помогнем“, заяви Корина относно здравословното състояние на Шумахер. По думите й, семейството на пилота стриктно пазело информацията за здравето му и се въздържало от публикации в медиите.

Корина коментира живота на дъщеря им Джина, която е професионален ездач, с думите: „Съпругът ми предрече, че дъщеря му ще се превърне в шампион по конна езда“. Думите му се сбъдват. Тази година Джина Шумахер спечели златен медал с германския отбор по конна езда на Европейското първенство по езда в Швейцария.

За десетата годишнина от сватбата им през 2005 г., Шумахер купува 40 расови коне за ранчото им в Швейцария. По този повод Корина казва: „Не съм забравила на кого трябва да благодаря за това – на съпруга ми Михаел“.

50-годишният Михаел Шумахер получи тежка контузия на главата, при падане със ски във френския курорт Мерибел през декември 2013 г. Шампионът от Формула 1 претърпя мозъчна операция в клиника в Гренобъл, Франция, и след това беше поставен в медицинска индуцирана кома. След като се събуди от комата, немският състезател беше преместен от клиниката в рехабилитационно заведение в Лозана, Швейцария. Няколко месеца по-късно Шумахер беше преместен в дома си, тъй като състоянието му се подобри, но до момента няма негова публична поява, дори и под формата на снимки. 

още по темата
още от Свят