нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Изпитани техники, с които ще подобрите настроението си и гледната точка към живота

Снимка: Shutterstock

Всички сме изпадали в лошо настроение. И парадоскално, но факт, когато сме мрачни се стремим да поддържаме това състояние, подхранвайки го с лоши спомени, тъжна музика, усамотяване и вглъбяване в проблемите, преекспонирайки и драматизирайки. Обикновено след известно време сами излизаме от това състояние. Има моменти в живота обаче, когато наистина ни е много тежко и имаме нужда от помощ, за да се откъснем от това, което ни тежи, да го превъзмогнем и да продължим напред.

Екипът на abcfact ни предлага няколко съвета, скоито да си помогнем в тежки моменти и да се изправим срещу лошото настроение, чувството на тревога, страха и самотата. 

Ето 10 примера, как да подобрим настроението си:

1. Трябва да се научим да контролираме себе си. Да не се сърдим за дреболии, да не се караме с хорта, които обичаме, да прощаваме. Чрез прошката ще се отървем от чувството за гняв и мъст, които са разрушителни за психиката ни.

2. Да се опитаме да погледнем на света с чувство за хумор. Дори и да сме обидени или да сме в трудна ситуация, трябва да се усмихнем и да си кажем "Това също ще мине". Невероятно, но ако наистина се убедим в това, лошите неща отминават.

3. Да не си седим у дома, сърдити на целия свят! На улицата в компания с приятели и познати, лошото настроение изчезва. Доказано е!

4. Да внесем нови елементи в живота си. Психолозите препоръчват от време на време да сменяме стабилните си навици - например да започнем ново хоби или да променим стила си на обличане. В края на краищата дори едни високи токчета могат да променят много самочувствието.

5. Да се научим да се отпускаме. При изпълнение на някоя досадна работа, да мислим за нещо приятно. Например, за предстоящата среща с приятели или близки. За отпускане помага и ароматна свещ или пръчица, запалена някъде в стаята. Етеричните масла, които имат положителен ефект върху настроението и психическото състояние, са например тези на мандарина, портокал, лимон, грейпфрут, бергамот.

Продължава на страница 2. 

още от Техники за успех