нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

15 фрази, които разрешават всеки конфликт

Shutterstock

От време на време всеки един от нас трябва да разрешава някакви конфликти. Някои от тях се случват на работното място, докато други засягат любовния живот. Конфликтът е нормална част от всяка една социална среда. По-добре обаче да знаете как да разрешите проблема.

Ето защо ви предлагаме няколко полезни фрази, които ще ви помогнат да излезете от всеки конфликт по възможно най-добрия начин.

15. Да си починем, да премислим нещата и да вземем решение

Понякога, за да спрем дадена разправия, е нужно просто да натиснем бутона „пауза“. Починете си за 5 секунди и се опитайте да си спомните защо въобще сте започнали да се карате. Може би не е имало причина, просто и двамата сте били в лошо настроение. Ако нещата седят по този начин, поемете дълбоко въздух и аргументът ще умре по естествен път.

14. Разбирам защо си разстроен/а…

Ако вашият събеседник прибягва до емоции, вместо до аргументи, заемете неговата страна. Това няма да разреши конфликта, но ще направи разговора много по-конструктивен.

13. Хайде да разрешим проблема заедно!

Не забравяйте, че тази фраза може да спаси вашата връзка, единствено ако можете да изслушвате и приемете нечие чуждо мнение. Това показва, че ви е грижа за другия и че сте готови да научите повече за причините, поради които се държи по този начин.

12. Красив/а си, когато си ядосан/а!

Комплимент, дори по време на кавга, може да постигне много. Освен това след като ви кажат нещо приятно, тялото ви отделя хормона на щастието. Крайният резултат – опонентът ви се усмихва и конфликтът е разрешен.

11. Трябва да спрем да се караме

Простичка, но ефективна фраза. Ако смятате, че конфликтът е отишъл твърде далеч, най-добре спрете на мига. Няма причина да продължавате спора кой е прав и кой крив. Когато става дума за връзки, няма нещо такова като „победител“.

още от Техники за успех