нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

15 тактики да останете позитивни в трудни моменти

Снимка: Shutterstock

Колкото и да сме мъдри, опитни, устойчиви, има моменти, в които неприятностите успяват да пробият спокойствието и нашата уравновесеност. Лоши и сърдити хора ни нагрубяват без повод, проявяват недоброжелателност. И понякога ни се иска да им отвърнем по същия начин, дори и да знаем, че това още повече ще усложни ситуацията. Лошото ще ни отвърне с още по-лошо, ще ни отрови с гняв и горчилка. Колкото и да е трудно, трябва да умеем да се погрижим за спокойствието си в такъв момент. Изберете си начин, който ще ви помогне най-добре:

1. Когато сте предизвикани, никога не отговаряйте, ако не се владеете в този момент. Мълчете, ако не сте сигурни, че сте спокойни – първото, което трябва да направите е, да си осигурите време и сили да се успокоите.

2. Поемете дълбоко въздух като първа крачка към спокойствието.

3. Говорете кротко, за да притъпите острата ситуация.

4. Осъзнайте, че във всяка трудна ситуация има и възможности.

5. Погледнете на това, което другите говорят за вас, като на нещо полезно, което ще ви помогне да се промените в положителна посока.

6. Игнорирайте информацията, която съдържа само негативизъм.

7. Придържайте се към позитивния поглед към хората. Може да не ви харесват думите или постъпките на някои от тях, но това не е повод за лична обида.

още от Техники за успех