нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Пътната карта на успешните личности

Снимка: Shutterstock

Имате страхотни идеи и сте истински заинтригуван от тях? Тогава къде е вашата вярна пътека към успеха? Възползвайте се от следните златни правила на успешни предприемачи, които сигурно ще ви отведат до ответния връх.

Един успешен предприемач се определя по броя различни стандарти, които поддържа. Най-добрите от тях, обаче, притежават много силни качества и страни от своя характер, които ги открояват от тълпата.

Техните действия се основават на уроците на живота, като вместо да негодуват и да се противопоставят, те демонстрират голяма доза мъдрост и желание да се поучат от изминалите грешки. Може би са доста хитри в заседателната зала, но въпреки това тези предприемачи също следват гласа на сърцето си. за това те са възнаградени по много начини, включително и от финансова гледна точка. Въпреки това те продължават да бъдат достъпни, благодарни и ангажирани със своята визия.

Ето шест напълно обичайни действия за успешните предприемачи, последвайте ги и вие:

1. Те се изправят пред страховете си

Предприемачите, които са превърнали мечтите си в своя начин на живот, са усвоили не само стратегически маневри, с които печелят в своя бизнес шест - седем цифрени суми, а също така са усъвършенствали и силните си страни, свързани с ръководството и успеха. Едно от най-важните качества е способността да се идентифицират и да работят чрез вътрешни бариери. Тези бариери включват и известна доза страх.

Тези необикновени хора знаят, че проблемът не е липсата на финансиране или други външни обстоятелства, които да пречат на развитието на компанията. Те са на ясно, че единствените истински граници са нечии ограничени вярвания и страхове, свързани с изкачването по стълбичката на успеха. Най-добрите предприемачи са в състояние да загърбят своето его. те изследват страховете си и успешно или ги освобождават, или се движат напред, въпреки тях.

Съвет: Ако сте в застой, причината вероятно се крие у вас. Намерете някой колега или наставник, който да ви помогне да оределите ясните си цели и да работите за осъществяването им.

2. Те не правят всичко сами

Чували сте го и преди, успелите се обграждат с умни и находчиви хора. Служителите на високи постове, съветници и наставници са решаващи за успеха на дадена компания. Изключително успешните предприемачи изслушват околните, изразяват своите мнения и съвети, като са в състояние да се доверят и на други надеждни хора, за да извършат части от задачата, в които са най-компетентни.

Съвет: Започнете с най-малките подробности. Водете си административна книга, в която да вписвате предстоящите задачи. Обогатете се с поддръжници, брилянтни личности и следвайте примера на лидерите, които най-много ви вдъхновяват.

3. Склонни са да променят насоките, които следват, с цел подобряване на състоянието на компанията

Един предприемач, начело на дадена фирма разбира необходимостта от това понякога да се променя курса на движение в работата. Определянето на вярната насока е възхитително умение, докато упоритостта в старата система никак не се толерира. Успешните предприемачи знаят, че идеите променят своята форма във времето и крайният резултат може да не е точно такъв, какъвто е бил първоначално предвиждан. Понякога знанията и опитът на успешните личности не съвпадат с тези на съветник или дори старши служител. Въпреки това те са готови да превъзмогнат егото си и да се възползват от идея на някого, чийто професионален опит превишава техния личен.

Съвет: Обръщайте внимание на казаното от вашите клиенти. Вашите продукти и услуги трябва да се променя с нуждите и желанията на потребителя. Разберете, че начинът, по който е придвижена продукцията може да е перфектен, но въпреки това някои да имат различни идеи за това. Бъдете гъвкави и отворете съзнанието си за промяна.

още от Техники за успех