нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

6 съвета за страхотно първо впечатление

Снимка: Shutterstock

Всички искаме да ни оценяват според способностите и познанията, а не според външния вид. Но истината е, че първото впечатление се създава в първите няколко секунди. Ще се съгласите, че това не винаги е достатъчно време, за да блеснете с уменията си. Ето защо първото впечатление е толкова важно – защото имаме право на само един опит. 

Следващите 6 съвета, могат да са ви от полза. 

1. Отношението

Обърнете внимание на начина, по който се разбирате и взаимодействате с другите. Следете невербалната си комуникация, изражението на лицето и езика на тялото си. Изследвания са доказали, че тези неща влияят пет пъти повече на първото впечатление, отколкото думите. Никога не подценявайте искрената усмивка. 

2. Проксемика

Проксемиката е науката за начина, по който използваме пространството в общуването. Малко познания в тази област могат сериозно да подобрят шансовете за успех в общуването. Това е особено важно при интервю за работа. Мястото, където се намирате, е послание за начина, по който възприемате своята роля и ролята на интервюиращия в тази ситуация. Когато интервюиращият ви предложи място, седнете уверено и удобно, но не се накланяйте прекалено напред или назад. Ако интервюиращият не ви посочи конкретно място, седнете право срещу него или нея. Опитайте да не кръстосвате крака или ръце, защото това издава защитна поза.

3. Облеклото

Дрехите трябва да съответстват на държанието и думите, които използвате. Ако искате да направите добро първо впечатление, дрехите задължително трябва да са чисти, да са ви точни като размер и да са подходящи за ситуацията.

4. Аксесоарите

По-малко означава повече. В никакъв случай не прекалявайте с бижутата. Аксесоарите трябва само да допълват облеклото, а не да разсейват. Обувките са важни – погрижете се те са в изрядно състояние.

Прочетете пълния текст тук.

още от Техники за успех