нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

7 инструмента, които перфектно допълват вашия онлайн календар

Снимка: Shutterstock

Управлението на времето и координирането на срещите може да бъде по-лесно с помощта на онлайн календар. Той обаче не може да направи всичко сам извън сферата на планиране. Разгледайте този списък със софтуерни програми и приложения, които ще допълнят идеално вашия дигитален инвентар за планиране. 

1. Софтуер за управление на проекти

Времето е само един от многото елементи, които трябва да се балансират, за да се отключи пълната им производителност. Това важи за хора, които искат да се подобрят, или за мениджъри, които искат да насочат екипа си към успех. Софтуерът за управление на проекти е полезен инструмент за обединяване на всичко.

Той ви помага да приемате задачи и да ги организирате по-ефективно. Може да добави слоеве към крайните срокове, които сте задали във вашия онлайн календар. И ще можете да разграничите по-добре сроковете, определени през целия проект.

2. Приложения за видеоконференции 

Имате отделено време в онлайн календара си за среща, но изглежда сте пропуснали някои други ключови подробности. Интегрирането на избраното от вас приложение за видеоконферентна връзка ще гарантира, че тези логистични препятствия никога повече няма да се прескачат. Можете да получите достъп до виртуална среща направо от събитието в календара си до Zoom, Skype или Google Meet.

Виртуалните срещи отбелязаха рекордно високи нива през 2020 г. и можете да очаквате те да продължат да се увеличават по честота през следващите години. Свързването на календара ви и софтуера за видеоконференции ще направят прехода по-плавен, особено ако работното ви място очаква използването на видеообаждания много по-често.

3. Платежни платформи

Много собственици и предприемачи използват своите онлайн календари, за да координират срещи с клиенти и потребители. Например, един механик може да уреди час за вкарване на колата в магазина, домакинята - време за посещение и т.н. Уреждането на тези ангажименти е само първата стъпка. Втората стъпка е събирането на таксите за техните услуги.

Наличието на приложение, което може да обработва транзакции директно от вашия смартфон или преносимо устройство, е спасително средство за много мениджъри или пътуващи работници. Можете дори да включите информацията за акаунта на Venmo или PayPal в събитие в календар, което клиентът да види веднага.

4. Продуктови пакети

Вероятно вече сте запознати с двата топ продуктови пакета, предоставени от Microsoft и Google. Те предлагат сравними продукти за създаване на документи, презентации, електронни таблици и др. Освен това всяко приложение в пакета от продукти работи безпроблемно заедно, за да се погрижи за всички ваши офис и компютърни нужди.

Има някои други опции, но тези две в момента са най-съвместими с настоящите онлайн календарни системи. Дори съответните им приложения за календар, Outlook и Google Календар, могат да се синхронизират с вашия календар, за да поддържат всичко актуално и подредено.

5. Приложения за навигация

Някои хора трябва да пътуват много за работа. Може би те провеждат домашни разговори, провеждат обучителни срещи или обичат да се срещат лично с потенциални клиенти. Независимо от причината, навигирането по пътя ви към нови места може да бъде предизвикателство.

Календарът улеснява търсенето на места за срещи при създаването на ново събитие. Това улеснява прехвърлянето на упътвания от вашия Календар към избрания от вас навигационен инструмент. В крайна сметка не бихте искали да закъснявате за среща с клиент или интервю за работа.

6. Приложения за водене на бележки

Да приемем, че използвате календара си, за да координирате планирането на всичките си многобройни срещи. Това обикновено е безопасно предположение, особено за заети професионалисти в корпоративния свят. Да присъстваш на всичките си срещи и да си точен е едно. Извличането на стойност и информация от тях е друго.

Такова приложение ще ви позволи да запишете много повече информация, отколкото бихте могли да опишете събитие в календар. Повечето телефони се предлагат с общо приложение за водене на бележки, но можете да разгледате по-задълбочени решения като Evernote за по-цялостно водене на бележки и водене на записи.

7. Социални медии

Много хора ще използват онлайн календар, за да координират своето онлайн съдържание. Социалните медии са мощен инструмент за фирми от всякакъв мащаб както за маркетинг, така и за взаимодействие с клиентите.

Погледнете приложенията, които ви помагат да управлявате социалните медии, а не само самите приложения за социални медии. Например, програми като Buffer и Hootsuite ще ви помогнат да публикувате съдържанието си, докато календарът ще ви помогне да координирате усилията си за създаване на съдържание. 

Източник: Анджела Рут за entrepreneur.com

Превод и редакция: Нели Тодорова

още по темата
още от Техники за успех