нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Дори и в най-напрегнатите дни: 7 начина да повишите седмичната си производителност

Снимка: Shutterstock

Вероятно сте чели дузина или повече блогове за повишаване на производителността, търсейки точно правилната формула, която може да ви помогне да извлечете максимума от деня си. Истината е, че всеки е различен и домашният ни живот и други външни фактори могат лесно да повлияят на начина, по който управляваме нашите графици и задачи. Така че, вместо да създаваме още един блог, който рекламира важността да бъдеш буден в 5 сутринта и веднага да отидеш във фитнеса, нека да поговорим за някои изпитани и верни тактики, които можете да приложите в живота си. 

Няма универсално решение за увеличаване на производителността. Всички функционираме различно. Някои от нас срещат препятствия по пътя си, които трябва да прескочат, като управление на симптомите на дефицит на вниманието и хиперактивност (ADHD) или непредвидими графици поради раждането на деца. Или може просто да имате доста муден ден, което се отразява на способността ви да се придържате към целите си.

Какъвто и да е случаят, тези седем тактики могат да ви помогнат да повишите производителността по начин, който работи за вас в дългосрочен план, дори и в най-напрегнатите ви дни.

Отделете време за разчистване

Отделете пет или десет минути преди лягане, за да разчистите дома си. Това бързо ще елиминира онези моменти в сутрешното бързане, когато не можете да намерите нещо. Не е нужно да правите някаква масивна чистка и да се отървете от куп неща в стил Мари Кондо. Но прости неща като сгъване на одеяло, поставяне на съдовете в съдомиялната машина и прибиране на книги и други неща са бързи задачи, които могат да помогнат дома ви да изглежда по-подреден и уютен, когато се събудите.

Сутрешните ви рутинни задачи могат да окажат голямо влияние върху това как ще се почувствате през останалата част от деня ви и започването на сутринта в забързано пространство може бързо да ви провали през останалата част от деня.

След като стигнете до офиса, отделете няколко минути за почистване на бюрото си. Вместо незабавно да проверявате имейла си, се уверете, че всичко е там, където трябва да бъде.

Наличието на среда без претрупване както у дома, така и на работното място ви помага да мислите по-ясно и намалява количеството "шум" около вас.

още по темата
още от Техники за успех