Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Навиците, които ни превръщат в успешни хора

Снимка: Shutterstock

Много хора се чудят, как биха могли да станат изключително успешни, без да осъзнават, че притежават всичко, което им е необходимо, за да постигнат успеха, който желаят.

Успешните хора са се изкачили до своите върхове, благодарение на своите навици. Навиците определят 95% от поведението на дадено лице, казва Брайън Трейси - председател и главен изпълнителен директор на Брайън Трейси International, компания, специализирана в обучението и развитието на лица и организации. Трейси е жива легенда, смятан за най-успешния консултант по продажби в света и един от най-известните световни лектори по професионална и лична ефективност и развитие.

Всичко, което сте днес и всичко, което някога ще бъдете, се определя от качеството на навиците, които ви формират. Чрез създаване на добри навици и приемане на положително поведение, вие също можете да станете успешни и проспериращи. Успешните хора поддържат 7 добри навика. Ето, кои са те:

1. Успешните хора са ориентирани към целта си

Първият навик е да превърнете целта си в ориентир. Трябва да бъдете "хрътка", посветила се да преследва ясната си и категорична цел всеки ден от живота си. Всички успешни хора знаят точно какво искат и работят по плана си всеки ден.

2. Те задвижват резултатите

Придобивайки практиката на непрекъснато обучение, за да станете по-добри в това, което правите и съумявайки да управлявате времето си, означава да създадете много ясни приоритети за това, което трябва да правите и след това да се концентрирате върху най-продуктивното разпределение на времето си. Всички наистина успешни хора са силно ориентирани към резултатите.

3. Те са ориентирани към действието

Третият основен навик, който трябва да развиете, е на непрекъснатото предприемане на действия. Това е наистина най-важният навик за материализиране на успеха. Това е способността да се заемете с работата и да я свършите бързо. Способността ви да се развивате е свързана с поддържане на чувството за неотложност и пристрастеността ви към действие. Бързото темпо във всяко едно ваше занимание е от съществено значение за успеха ви. Комбинацията от ориентиране към целта, ориентиране към резултати и ориентиране към действия на практика ще осигури големия ви успех.

още от Техники за успех