Затвори

8 неща, които умните хора никога не разкриват за себе си на работното място

Снимка: Shutterstock

Споделянето на правилните аспекти от живота с колегите, при това по правилния начин, може да е същинско изкуство. В един момент може да си мислите, че разкриването на някакъв факт за вас самите ще свали бариерата и ще спомогне за сближаването ви. С течение на времето обаче се оказва, че сте допуснали грешка, пише Business Insider.

Естествено, не може да изградите силна професионална мрежа, без да разкриете живота си пред своите колеги.  Уловките обаче са много и често могат да бъдат пагубни за кариерата ви.

TalentSmart са проучили над 1 млн. души и са открили, че най-успешните и продуктивни личности са онези, които имат висока емоционална интелигентност. Тя засяга начините, по които ръководим поведението си, навигираме из трудностите на социалния живот и взимаме лични решения, които довеждат до позитивни резултати.

Емоционално интелигентните умеят да преценяват отлично хората срещу тях и знаят кои неща трябва (и не трябва) да разкриват пред колегите си.

Ето 8 от тях.

1. Вашите политически убеждения

Политическите убеждения често са здраво обвързани с идентичността на хората. Трудно е да ги обсъждате, без това да доведе до някакъв инцидент. Спор от подобен род може бързо да промени иначе положителното мнение, което някой си е изградил за вас.

Естествено, различните хора се отнасят към политиката по различен начин. Натрапването на вашите убеждения обаче може бързо както да впечатли някого, така и да го подразни.

Хората изграждат живота си въз основа на своите идеали и вярвания. Рисковано е да се опитвате да им налагате своите.

Изслушвайте другите в подобни ситуации, но не изразявайте мнение по въпроса, тъй като и най-дребното противоречие може да доведе до конфликт. Пък и каквото и да си говорим, едва ли ще успеете да промените мнението им.

2. Мнението, че някой е некомпетентен

Винаги ще има некомпетентни хора около вас. Най-вероятно всеки знае кои са те. Ако не можете да им помогнете да се развият, или нямате правомощието да ги уволните, то тогава няма да спечелите нищо, ако разгласявате тяхната несръчност. Напротив – в очите на останалите подобно поведение ще изглежда като нелеп опит да се представите в по-добра светлина.

3. Колко пари изкарвате

Родителите ви може и да искат да чуят колко пари изкарвате всеки месец. Колегите ви обаче – не. Подобни теми винаги довеждат до негативни емоции. Невъзможно е заплатите да се разпределят така, че да са справедливи за всеки. Ако разкриете вашата пред колегите си, те незабавно ще започнат да се сравняват с вас. Всичко, което правите, ще се отчита против вашия доход. Може и да звучи изкушаващо да споделите информация за заплатите си със свой колега. Веднъж щом го направите обаче, нещата между вас никога няма да са същите.

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Жилищният комплекс от съвършено нов тип е пред Акт 16

Николай Неделчев

Снимка: Юлиян Донов

Румяна Тренчева, регионален директор на технологичния гигант за Югоизточна Европа

Снимка: Юлиян Донов

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 22.03.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 22.03.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.6758
0.59673
CNY
10
2.50696
3.98889
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.24292
0.445847
RUB
100
2.78133
35.954
USD
1
1.58804
0.629707