нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Честните отговори ще ви помогнат да разберете какво да правите с живота си

Снимка: Shutterstock

Вероятно има хора, които още от раждането си вървят право към това, за което са били предопределени. Но, изключвайки библейските личности, повечето от нас не винаги сме наясно каква точно цел следваме в живота.

Факт е, че без цел животът изглежда безсмислен и празен. Целта дава на човека чувството на значимост. Как разбираме и откриваме своята цел, питат редакторите на ABC Fact.

Просто си отговорете честно на тези въпроси и ще съумеете да хвърлите светлина върху целите в живота си, отговарят те.

Въпросите са следните:

1. Какво харесвахте, когато бяхте дете?

Детската игра често е ехо на бъдещия потенциал. Спомнете си куклите си. Дали сте им шили дрехи? Спомнете си вашите коли или камиони. Харесвахте ли да строите и да управлявате гараж? Какви игри обичахте? Биха ли ви харесали и сега? Бихте ли могли да ги включите в живота си? Съветвали ли са ви някога да забравите мечтите си и да направите нещо практично, вместо това? 

Учихте ли точно това, което искахте? Искали ли сте да поемете в различна посока?

Много от нашите таланти са скрити в детските ни игри и интереси. Помислете и анализирайте какво съкровище се е криело там някога, защото това може да бъде ключът към вашата цел в живота.

2. Ако не работите, какво ще запълни свободно ви време?

Това трябва да бъде добре обмислено. 

Представете си, че не е нужно да работите, за да се храните и може да не правите нищо. Какво ще запълни времето ви тогава? Къде бихте насочили енергията си? Къде ще отидете? Какво ще направите? Бихте ли посетили художествени галерия или музей? Или може би ще направите нещо с ръцете си?

3. Има ли нещо, което може да ви накара да забравите за света около вас?

Има ли нещо, което наистина обичате да правите? Какво е то? Ако някога сте били напълно погълнати от някоя дейност, която ви е любима, чувствали ли сте се така и на работа?

Когато сме изцяло погълнати от нещо, времето за нас спира, концентрирани сме и в екстаз. Напълно уверени сме в своите умения и изпълнени с чувство за вътрешна яснота. Изцяло сме потопени в настоящия момент и всички притеснения са изчезнали.

Кога за последен път се чувствахте така?

4. Какви конкретни проблеми и теми вълнуват сърцето ви?

Има ли нещо, за което се вълнувате? Какви проблеми ви интересуват? Какви новини следите? За какво говорите с приятели и членове на семейството си? Какво бихте могли да промените? 

Когато сте страстно отдадени на нещо, работата, която вършите, ще бъде полезна и смислена.

Продължава на страница 2.

още от Техники за успех