нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Да потушим стреса

Снимка: Shutterstock

Стресът е неизбежен, но и напълно нездравословен и разрушителен за нас. Тъй като е почти невъзможно напълно да избегнем стресовите ситуации, нека разгледаме четири прости начина за намаляване на отрицателното им въздействие върху нас.

Променете гледната точка

Винаги помага да промените вашата гледна точка. Когато сте в стресова ситуация, направете крачка назад и се опитайте да погледнете всичко от различен ъгъл. Какво може да извлечете от тази ситуация? Да осмислите, какви са обстоятелствата и какво да не правите при подобни ситуации в бъдеще. 

Направете почивка.

Много ефективен метод за потушаване на стреса. Понякога най-доброто, което можете да направите, за да избегнете ескалация на конфликта, е да останете сами със себе си, да помислите за всичко, да изчистите ума си. Можете да вземете почивен ден от работа или да оставите децата с бавачка или някой от семейството и просто да се разходите, да карате колело, да отидете на фитнес, да влезете в любимото си кафене, да почетете книга, да се наспите или дори да опитате караоке. Това ще ви помогне да се разсеете, да организирате всичко по местата и да се подготвите за преодоляването на проблемите. 

още от Техники за успех