Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Хитрости в общуването

2117

Снимка: Shuttestock

Понякога не се разбираме добре с други хора или пък ни е неудобно да попитаме нещо. От Obekti.bg ни представят няколко трика, благодарение на които ще може да изградите добри отношения с всеки.

1.    Ако зададете въпрос, но отговорът не ви устройва - например, човекът, с който говорите е оставил нещо неизказано, неясно, или ви е излъгал - не питайте отново. Вместо това, просто го погледнете смирено и съсредоточено в очите. Тази техника ще го “приклещи” в ъгъла и той ще бъде принуден да доизкаже мислите си.

2.    Ако някой ви се развиква, положете усилия да запазите спокойствие и се престорете, че все едно нищо не се е случило. Първата реакция обикновено е гняв, предизвикан от вашето поведение, но той бързо ще бъде сменен от чувството за вина от агресивното избухване. Най-вероятно, човекът, който ви е нагрубил пръв ще поиска прошка.

3.    Ако по време на някакво събиране, знаете, че някой възнамерява да ви критикува , съберете кураж и застанете или седнете до него или нея. При това обстоятелство, лицето вероятно няма да има смелостта  да се изкаже негативно по ваш адрес, отколкото ако бяхте на разстояние от него.

4.    Повечето хора свързват храненето със спокойствие и сигурност, затова и се храним по често у дома. Ето защо, ако сте наистина притеснени, просто вземете една дъвка. Дъвчейки, мозъкът ви ще помисли, че ядете и ще се почувствате по-уверени и спокойни след известно време.

още от Техники за успех
17
Сряда
Юли