нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Как да приповдигнем настроението си?

СНимка: Shutterstock

Според психолозите да излезем от мрачното състояние и да се почувстваме щастливи изобщо не е труден процес. Става въпрос за няколко простички трика, с които да подлъжем тялото си и които наистина ще се отразят добре на целия ни тонус и ще приповдигнат настроението ни.

Дайте на тялото си физическа активност

По време на тренировка, кръвообращението става по-интензивно, поради което клетките се снабдяват по-добре с кислород. Това спомага за подобряване на метаболизма, включително и в нервната система. Физическото натоварване се придружава от повишаване на нивото на някои хормони като адреналин и след това - ендорфин и намаляване на други особено кортизол - т. хар. хормон на стреса.

По-често прекарвайте времето си на открито

Температурата на въздуха, при която хората се чувстват по-доволни от живота, е приблизително 14 ° С. Това заключение е направено от специалисти на Американското метеорологично дружество по време на социологическото проучване. Опитайте най-малко 20-30 минути на ден да прекарате на чист въздух, по-често проветрявайте помещенията. Ще се чувствате отпочинали и свежи и ще можете лесно да изпълнявате и най-трудните задачи.

Прекарайте време с приятелите и семейството

Това е една от тайните на дълголетниците от остров Окинава, които според социологическите изследвания са сред "най-щастливите" хора на планетата. В този регион хората поддържат тясна връзка с приятелите си от най-ранно детство до дълбока старост, събират се няколко пъти седмично, за да вечерят заедно, да гледат филми или да играят голф или тенис. Местните хора смятат, че е много важно да прекарват време с роднините си и често, вместо да купуват нещо за себе си, правят приятни изненади на другите, което ги прави по-щастливи.

още от Техники за успех