нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Малки промени, но правят живота по-добър

снимка: Shutterstock

С всеки следващ момент от живота ни се дава възможност активно да създадем света, кариерата и личното светоусещане, които желаем - минута по минута, ден по ден. 

Колкото и да е хаотично всичко наоколо, все от някъде трябва да започнем - с малки стъпки. Елейна Джиоландо предлага в материал, публикуван от Business Insider, 12 постижими и изпитано ефективни стъпки, за да го сторим, "да приглушим шумовете в ума" и да се почувстваме по-целенасочени, по-състрадателни, по-близки с другите и по-добри. 

Предложените стъпки са следните

Създайте навик да пристигате малко по-рано за събитията, на които ще присъствате. Присъствието в тези 15-20 по-ранни минути от уречения час може да ви бъде изключително полезно, в него може да се случат много и хубави неща, да наберете преднина. Животът може да се движи много по-бавно, ако позволите на времето (чието управление е във вашия контрол) той да го прави. 

Не се опитвайте да се съпротивлявате срещу тълпите и трафика. Просто пуснете другия човек на тротоара или колите пред вас, които толкова бързат, да минат. Животът е бойно поле, само ако вие съдействате той да бъде такъв. Намалете стреса. Мислете за действията да пуснете другите пред вас като за добри дела, които сте направили. Опитвайте да правите това ден след ден. 

Правете други малки добрини, усмихвайте се на непознати в метро и други видове обществен транспорт. Изненадайте майка си с нещо хубаво. Много чуждестранни автори наблягат на правенето на малки добрини за непознати, като фактор за създаването на лично щастие, но е дори по-ценно и важно е да правим такива за най-близките си, които често сме приели за даденост.

още от Техники за успех