нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Някои прости истини за постигане на спокойствие

Снимка: Shutterstock

Странно, как някои неща ни се струват важни в моментa, когато ги правим. После, когато погледнем назад, осъзнаваме, че изобщо не са били такива.

Какво може да е по-важно от това да живеем с пълния си потенциал? Да живеем толкова добре, колкото е възможно? Да бъдем максимално здрави? Да се забавляваме със семейството и приятелите си? Да бъдем добри родители? И така - кои са важните неща, които трябва да направим? Ето един списък с действия за така наречения по-щастлив живот:

1. Давайте го по-леко! Не се дръжте сякаш са ви потънали гемиите.

2. Забравете обвиненията. Можете да се занимавате с тях или пък да се захванете с истинските проблеми. След като изхабим достатъчно енергия в това да обвиняваме някой друг, се чувстваме малко по-добре, но... само временно. А проблемите все още не са разрешени. 

3. Забравете вината. Вината има съвсем нищожно предназначение. Не можете да се върнете назад и да промените случилото се. Ако сте забъркали някаква каша, извинете се и продължете напред. 

4. Забравете късмета. Някои разчитат, че именно той ще им донесе щастие и успех. Но късметът идва, когато подготовката се срещне с възможността. Късметлиите са тези, които са добре подготвени, разпознават възможностите, когато се появят и се възползват от тях. 

5. Създайте собствена верига от обстоятелства. Ако не харесвате начина, по който се случват нещата, променете посоката, в която те са поели. Не се примирявайте със сегашното положение и се хванете на работа.

6. Фокусирайте се върху това, което трябва да направите в момента. Прекалено много време се губи в оплакване на неща, случили се в миналото или в притеснения за такива, които биха могли евентуално да се случат в бъдеще. Миналото е точно това – минало. Бъдещето вероятно няма да бъде толкова лошо, колкото си го представяте. Фокусирайте се върху настоящето. То е единственото, с което трябва да се занимавате.

още от Техники за успех