нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Поддържайте ума активен всеки ден

Снимка: Shutterstock

Стресът и възрастта ни карат да губим дългосрочната си памет. Ето защо поддържането на ума е от съществено значение за ежедневния живот, а това може да се постигне с няколко прости упражнения. Педро Лопес, директор на канала Mente en forma, услугата за умствена гимнастика, достъпна чрез приложения като Whatssap или Telegram, предлага няколко начина, с които да разгърнете пълния потенциал на вашия най-ценен инструмент.

1. Смятайте наум - Когато пазарувате, мислено изчислявайте цената на продуктите, които поставяте в количката. Това ще затвърди уменията ви с цифри, ще тренирате работната си памет и няма да се изненадате, когато платите сметката си на касата.

2. Имена - По време на празници обикновено човек получава обаждания от роднини, с които обикновено не разговаря всеки ден. Опитайте се да запомните имената и фамилията на повечето си роднини. А ако не знаете фамилията на някой ваш близък, попитайте го преди да приключите разговора по телефона и се опитайте да го запаметите.

3. Упражнявайте се - Поддържането на тялото активно помага за правилното функциониране на ума. Правете редовно упражненията вкъщи като ги адаптирате към вашите способности и нужди.

4. Добра храна - Храни, богати на антиоксиданти и на Омега 3 могат да ви помогнат да поддържате невроните в добра форма. Включете в менюто си ядки като орехи, бадеми или лешници, червени плодове като боровинки, ябълки или грозде и риба, особено сьомга.

5. Усмихвайте се - Правете дейности, които харесвате и ви карат да се чувствате добре. Приятните емоции помагат на ума да бъде отворен за ново обучение. 

Източник: eleconomista.es

още по темата
още от Техники за успех