нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

10 неща, които уверените хора правят по различен начин

Снимка: Shutterstock

Факт е, че истински уверените хора са по-успешни от колебливите и страхливите. Те вдъхновяват останалите и правят така, че нещата да се случват и развиват по начина, по който те искат. 

Уверените хора оставят дълбока следа върху всеки, с който се срещат. Интересното в случая , че те постигат това благодарение на огромното влияние, което оказват върху самите себе си, със своя специфичен начин на мислене и действие.

Това, което виждаме, е само външната проява на тяхната увереност, докато истинската борба се вихри вътре в самите тях. 

Ние виждаме как те внасят промени в нашия живот, как изказват дръзки и смели идеи и как продължават да вървят напред към все по-високи върхове, въпреки всичките препятствия и спънки по пътя към величието.

И въпреки всичко това, ние пропускам най-важната част. Не виждаме навиците, които те развиват, за да постигнат тази увереност. Ежедневните усилия, които полагат незабележимо, за да достигнат тези висини.

И въпреки че нещата, които влияят силно на хората, се променят всеки сезон, уникалните навици, характерни за истински уверените хора, остават непроменени.

Техният целенасочен стремеж е резултат от няколко навика, които за радост могат да бъдат усвоени от всеки. Това са няколко от тях:

1. Те излъчват увереност в начина си на говорене

Рядко може да чуете истински уверен човек да използва фрази от рода на:  „Ами..“, „Не съм сигурен“ или „Мисля, че“.  Уверените хора се изразяват убедително, защото знаят, че за да накараш другите да ти обърнат внимание, трябва да вярваш в нещата, които казваш.

2. Търсят малки победи

Уверените хора обичат предизвикателствата и конкуренцията, дори в случаите, когато усилията им ще им донесат минимални дивиденти. Малките победи изграждат нови андрогенни рецептори в мозъчните дялове, отговарящи за чувствата за възнаграждение и мотивация.

Освен това, те увеличават влиянието на тестостерона, който допълнително повишава тяхната увереност и жажда за предизвикателства.  Една кратка серия от малки победи може да поддържа самочувствието ви високо, в продължение на месеци.

3. Те тренират

Проучване, проведено в изследователския институт на Източно Онтарио, установява, че хората, които правят физически упражнения два пъти седмично в продължение на 10 седмици, са се чувствали по-компетентни и уверени в ситуации от атлетично, социално и дори академично естество.

Освен това, те са оценили външния си вид и личното си самочувствие значително по-високо от преди.  Най-интересното тук е, че визуалната промяна не е основната причина за по-доброто им настроение.  Отговорни за това са повишените нива на ендорфин, стимулирани от упражненията.

още от Техники за успех