нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

11 необичайни неща, за които си струва да сме благодарни

Снимка: Shutterstock

Наближава празничният сезон, а това означава, че ще се съберем с нашето семейство и приятели, ще седнем на препълнени с храна маси и ще разменим коледни и новогодишни подаръци.

Освен това, тази част от годината е и моментът, когато трябва да благодарим и да оценим добрите неща, които са ни се случили през последните 12 месеца.

Това са няколко необичайни неща, които на пръв поглед не изглеждат като благословия, на за които трябва да бъдете благодарни. 

1. Напрежението

Както казва шофьорът от Наскар Джоуи Логано: „Истинско удоволствие е да имаш възможността да почувстваш напрежение. Това е привилегия, която много хора не получават. Няма по-добро чувство от това да спечелиш, след като си бил опрян до стената.“ Човек изпитва напрежение, когато е имал възможността да направи нещо смислено, нещо, което е много важно и значимо за него. Възползвайте се от тези ситуации. Всъщност, трябва да се притеснявате, ако никога не чувствате натиск, защото това означава, че пропускате множество шансове да живеете истински.   

2. Провалите

За повечето от нас, провалът не е краят на света. Той е просто краят на една идея, възможност или мечта. Когато се проваляме, може да преминем към нещо друго, малко по-мъдри и по-подготвени от преди. За други обаче провалът е равносилен на ограничения и липси или още по-лошо, на лишения за техните деца.

Провалът е неприятен, но ако никога не поемате рискове и не се възползвате от шанса да насочите уменията и опита си в правилата посока, за да реализирате вашата визия и мечти, е нещо, което може да ви струва скъпо.

Бъдете благодарни, че имате възможността да се проваляте, при условия, които поне частично, самите вие определяте. Много хора нямат този късмет.

3. Критиката

Хората критикуват само когато ги е грижа. Докато те се интересуват от вас или от вашия бизнес, имате шанса да направите нещо по-добро, нещо различно, което да промени негативните нагласи. Апатията е това, от което наистина трябва да се страхувате.

4. Решенията

Може да имате толкова много опции и възможности за избор, както в бизнеса, така и в личния ви живот, че да се чувствате претоварени и стресирани.

Представете си обратната ситуацията. Как бихте се чувствали, ако имате само няколко опции, или изобщо нямате избор? Ако пътят ви е предначертан от някои друг и всяко отклонение от него е посрещнато с наказание? Бъдете благодарен, че можете да избирате.

5. Тъгата

Когато сте тъжни, това означава, че ви е грижа, а грижата е в основата на всяка промяна към по-добро. Липсата на интерес и ангажираност е много по-лоша, защото тя ограничава развитието и растежа.

още от Техники за успех