нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

3 неща, които уверените хора казват за себе си

Снимка: Shutterstock

Увереността е в основата на успеха. Всички знаем тази аксиома, но за съжаление, не всички можем да кажем, че разполагаме с нужното самочувствие.

Тогава защо нещо толкова важно, толкова често ни липсва? Как човек може да го придобие и развие?  

Един от начините е да започнем с това, което казваме. Ние сме склонни да вярваме в нещата, които чуваме и още повече в тези, които самите ние казваме. Начина, по който говорим със себе си, е от решаващо значение за това как се чувстваме и дали вярваме в себе си.  

Това са три неща, които трябва да си казваме на глас, поне два пъти в деня. Повтарянето на тези фрази ще ги вкорени в нашето съзнание и ще окаже огромно влияние върху нашето самочувствие.  

1. Хората искат и имат нужда от това, което мога да предложа

Един от най-важните стълбове, върху които се крепи самочувствието, е знанието, че това, което предлагате, се цени от останалите. Това е особено вярно в сферата на търговията и продажбите. 

Ако вярвате, че вашият продукт или услуга може да помогне на другите, ще имате решителността, която е нужна, за да превърнете този продукт в успех. Ако не сте уверени, лансирането на този продукт става значително по-трудно. С други думи, ако сами не вярвате в себе си, вашите клиенти също няма да повярват във вас.    

още от Техники за успех