нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

4 различни начина да кажете „благодаря“

Снимка: Shutterstock

Всеки ден човек се изправя пред множество ситуации, при които му иска да покаже истинска признателност и благодарност. В повечето такива моменти, хората отговарят с едно бързо и почти автоматично „благодаря“.

Разбира се, дори напълно тривиалното „благодаря“ ще бъде оценено, но хората са свикнали да чуват тази дума толкова често, че в определена степен тя е изгубила своя смисъл и понякога може да изглежда недостатъчна.    

Когато някой направи нещо за вас, което ви кара да чувствате наистина дълбока и искрена благодарност, може да ви бъде трудно да намерите точните думи, за да опишете това, което изпитвате.

От Inc.com предлагат четири начина да покажете своята признателност, без да казвате думата „благодаря“

1. „Наистина оценявам това.“

По същество, това е смисъла на думата „благодаря“.  Буквалното изразяване и описването на благодарността, която изпитвате към някой, който ви е помогнал в труден за вас момент, може да има значително по-силно въздействие, отколкото тривиалното  „благодаря“.

Може да преобразувате фразата в „Наистина те ценя“, за да покажете, че не сте благодарни само за това, което е било направено за вас, а и за това, че точно определен човек е бил този, който ви е помогнал.

още от Техники за успех