нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

7 прости фрази, които карат хората да ви имат доверие

Снимка: Shutterstock

Колкото и да сте искрен във взаимоотношенията си с останалите, винаги има вероятност хората да разберат думите ви по погрешен начин.

Без дори да го осъзнаваме, някои ключови фрази, които използваме, могат да бъдат възприети по определен начин от другите, било то правилно или грешно.

Това са седем фрази, които карат хората да ви имат доверие.

1. „Откровено казано…“

Въпреки че думите „откровено“ и „честно“ са синоними, хората донякъде възприемат честността като намек за нещо недотам искрено, нещо непълно и прикрито.

Когато вместо това  използвате „откровено“, вие предавате на останалите, че наистина казвате точно това, което искате да кажете. Ако сте внимателни с избора си на думи, хората със сигурност ще вярват повече на казаното от вас.     

2.  „Това наистина е всичко, което знам.“

Когато използвате тази фраза в края на ваше изказване или при описание на дадено събитие или предмет, вие помагате на вашия събеседник да разбере, че наистина няма какво друго да добавите към дискусията, освен спекулации и догадки. 

3. „Това е моята гледна точка по въпроса.“

Когато включите в изказването си пояснението, че вашата гледна точка не единствената и, че тя не показва непременно цялата картина, а само вашата страна от историята, вие звучите по правдоподобно и сигурно.

Хората, които познават собствените си граници и ограничения се възприемат като по-искрени от тези, които представят гледната си точка като факт.   

още от Техники за успех