нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Делегирай, премахни, ускори!

Снимка: Shutterstock

За много от нас управлението на времето е магическият ключ към успеха. Нашият списък със задачи обикновено расте по-бързо, отколкото способността ни да се справяме с тях.

Инвестираме в системи, книги и планове с надеждата, че ще успеем да подредим времето си по такъв начин, че да се справим с всички задължения, които имаме за деня.

Същевременно с това ние преписваме всички наши грешки и неуспехи на работния график или на структурата на задачите, но никога не търсим вината в самите нас.

Истината е, че единствените неща, върху които имаме пълен контрол, сме ние самите и нашето време.

Добрата новина е, че има няколко начина да си върнете този контрол и да станете експерт по управление на времето, без да използвате сложни системи и процеси. Нещата са толкова прости, че могат да бъдат описани с три думи: делегирай, премахни, ускори.

1. Делегирай!

Започнете деня си с въпроса „какво мога да делегирам“.  Вместо да добавяте все повече и повече задачи към вашия списък със задължения, разгледайте най-непосредствените задачи и започнете да ги делегирате на хора, които имат нужните умения и квалификация, за да се справят с тях.

Лидерите по природа искат да имат контрол върху всеки малък детайл, но никой ръководител не е постигнал успех без чужда помощ и подкрепа. За всяка задача, която не ви е по сърце, има няколко човека, които искат и могат да я изпълнят отлично. Те получават шанса да блеснат, а вие зачерквате още един ангажимент от вашия списък.  

още от Техники за успех