Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Кажете сбогом на токсичните хора във вашия живот

Снимка: Shutterstock

Всички искаме да щастлив живот и да бъдем обградени от хора, които ги е грижа за нас както в личен, така и в професионален план. С други думи, искаме да бъдем в добра компания.

Всички ние имаме способността да избираме хората, които да поканим в живота си и тези, от които да се отървем. Въпреки това, човешката ни природа ни кара да правим грешки, които могат да ни поставят под влиянието на лоша компания.

Истината е, че е по-добре да бъдеш сам, отколкото да си обкръжен от токсични хора, но човекът е социално същество, което не може да живее изолирано. Изследователи са установили, че самотата уврежда здравето не по-малко от тютюнопушенето, защото увеличава задръстващи кръвоносните съдове протеини, които могат да причинят инфаркт и инсулт.

Това е кратък списък с черти, присъщи на хората, които са лоша компания за вас.

1. Те са негативни.

Не може да контролирате това, което негативните хора казват на вас и на другите. Имате обаче контрол над това, което избирате да чуете и приемете от тях. Техните думи и действия лесно могат да нахлуят в съзнанието ви и да нанесат сериозни щети върху вашето самочувствие.

Не забравяйте, че не може да промените човек, който не иска да се промени. Спрете да оправдавате чуждото лошо поведение и се фокусирайте върху позитивните хора във вашия живот.

2. Завиждат ви.

Ако ваш приятел ви завижда, това е защото иска да има това, което вие имате или да бъде като вас. Важно е да помагате на приятелите си и да ги насърчавате в преследването на техните мечти, но това не означава, че вие отговаряте за задоволяването на всяка тяхна нужда и разрешаването на техните проблеми.

Завистта е изключително разрушителна и за двете страни във връзката, защото тя може да ви накара се почувствате виновни, че имате това¸ което вашият приятел не притежава, и съответно да накара приятеля ви да ви мрази за това, което сте.

още от Техники за успех