нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Енергиен проблем

Снимка: Shutterstock

Много от ръководителите, с които работя, се оплакват от липсата на време през деня. Те обаче нямат проблем с управлението на времето, а имат енергиен проблем, твърди предприемачът Ранди Гарн. 

"Моят партньор от High Performance Institute, Брендън Бърчард, който е автор на бестселърите на заглавия като "Мотивационен манифест" и "Висококачествени навици: Как необикновените хора стават по този начин", поддържа тезата, че енергията може да се научи", обяснява Гарн. Той разказва как, когато разговаря с клиенти, ги кара да оценяват нивата на енергия чрез съгласие или несъгласие със следните твърдения: имам психическа издръжливост, за да присъствам и да съм фокусиран през целия ден; имам физическата енергия, от която се нуждая, за да постигам целите си всеки ден; чувствам се весел и оптимистичен; умът ми се чувства бавен и мъглив; физически съм изтощен твърде често и последно - чувствам много тежка отрицателна енергия.

Колкото по-ниски са техните резултати, толкова по-ниско е цялостното им щастие, ентусиазъм за поемане на предизвикателства, възприемане на себе си и увереност при неблагоприятни влияния. Неотдавнашно проучване на над 2000 американци, проведено от OnePoll от името на CBDistillery, установи, че респондентите са изчислили, че са загубили 245 часа сън поради различни стресови ситуации през 2020 г. - което е 5 часа сън седмично. Нека поправим този неуспех с тези три прости решения!

Освободете се от напрежението

Ние преминаваме през стотици преходи всеки ден: ставане от леглото, отговаряне на имейли, разговори по телефона и т.н. За повече от десетилетие на обучение на ръкодовители на високи длъжности научих, че мога да увелича енергията им, като им помогна да овладеят преходите си, а те са изключително ценни. Трябва да създадете мощно пространство на свобода между заниманията, като се включите за кратко в разсейване, повишаващо настроението. Ето там ще откриете най-великия си усилвател на вашата енергия. 

Заредете се с голяма доза радост

Това е емоция с висока производителност, която е от решаващо значение за доброто изпълнение на работните задачи. То ще бъде ключово за създаването на повече енергия за успех и просперитет. Ами ако не чувствате, че животът ви е радостен? Ами ако хората около вас са негативни? Ами ако нещата в живота ви са наистина трудни и не можете да ги нарисувате в положителна светлина? Тези, които могат да създадат позитивизъм по време на негативизъм, са в състояние да генерират дори повече енергия от тези, които са положителни в спокойни времена. Вярно е! Канализирането на отрицателните мисли и превръщането им в положителни е създател на мощна енергия в перспектива.

Оптимизирайте здравето си 

Изследването е категорично: трябва да тренирате. Това увеличава производството на ключови хормони в мозъка, които са пряко свързани с работата. Упражненията освобождават стреса, осигуряват така необходимото време за размисъл, като същевременно ви позволяват да се храните, спите и живеете по-добре. На пръв поглед тези три съвета могат да изглеждат уморителни, но чрез тях ще генерирате достатъчно енергия, която ще ви помогне да се представите добре на по-високо ниво.

Източник: Ранди Гарн, инвеститор и предприемач, пред entrepreneur.com

Превод и редакция: Нели Тодорова 

още по темата
още от Техники за успех