нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Apple и други компании помолиха за скриване на свои данни от Google

Getty Images

Технологичната корпорация Apple, рекламният гигант GroupM и други компании помолиха съдията, ангажиран с изслушването срещу Google да им позволи да посочат определени данни, използвани от правителството, като „изключително поверителни“, за да си гарантират, че никой от Google не може да ги види, предаде „Ройтерс“.

Министерството на правосъдието, което осъди най-голямата търсачка в света през октомври, постави в основата на своето антитръстово дело милиардите долари, които от Google са платили на Apple, за да бъде тяхната търсачка настроена по подразбиране в смартфоните iPhone. Оттам и управляваната от Тим Кук корпорация отбеляза в своя декларация, че в жалбата са използвани чувствителни данни.

Редица компании, включително AT&T, Microsoft и Amazon, поискаха от съдия Амит Мехта от окръжния съд на САЩ в окръг Колумбия да създаде група от данни, считани за „изключително поверителни“ и да забрани на всеки служител на Google да има достъп до тях. От GroupM са поискали информацията да се „разкрива само на външни адвокатски очи“.

още от Технологии