Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Националната австралийска банка внедрява технология, която открива и отстранява „дупки“ в сигурността за 45 секунди

33

Националната австралийска банка продължава да развива сигурността на своя бизнес, за да се справи със своята първа облачна услуга. Развитието се изразява в създаването на инструмент, който може да засече пропуски в сигурността и може да предприеме действия по отстраняването им в рамките на 45 секунди от локализирането им.

Архитектът по системи за сигурността Иван Секулич споредли на събитие в Лас Вегас, че екипът, отговарящ за сигурността на банката обединява сили с Amazon Web Services (AWS) за да изградят трайно решение в системите на самата банка. Според него решението, което използва директно възможностите на AWS, намалява времето за реакция от откриването на уязвимостите до тяхното отстраняване от 19 дни до 45 секинди. Ъпдейтите на системата стават с натискането на един бутон. Това показва все по-сериозното отношение на банката към значението на киберсигурността.

От Софтуерния университет напомнят, че по-рано тази година Националната австралийска банка оповести, че ще извърши обновяване на framework-a, който отговаря за контрола на сигурността, както и преразглеждане на подхода към сигурността на облачните услуги. Резултатите, които получаваме сега са в следствие на тези политики.

Автор: Георги Кацаров

още от Технологии
24
Петък
Май