Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Air France намалява почти наполовина вътрешните полети до 2021-а

Снимка: Getty Images

Air France KLM ще намали с 40% предлагането на вътрешни полети във Франция до 2021 година, като ще закрие някои дестинации. Това съобщи главният изпълнителен директор на авиопревозвача Бенжамен Смит, цитиран от Франс прес.

"Вътрешната мрежа ще претърпи ускорено преобразуване", обяви Смит.

Това решение отговаря на искането на държавата, която след като предостави на Air France финансова помощ от 7 млрд. евро, поиска от авикомпaнията да подобри рентабилността си и да намали въздействието върху околната среда, както и да започне да преосмисля мрежата си във Франция.

"Капацитетът ще бъде намален с 40 на сто за периода до 2021 година, със закриването на дестинации, когато има железопътна алтернатива за по-малко от два часа и половина и когато тази услуга не е до летище Роаси-Шарл-де-Гол", обясни Бенжамен Смит. 

Френско-нидерландският авиопревозвач, чиято дейност почти спря заради кризата с коронавируса, отчете нетна загуба от 1,8 млрд. евро през първото тримесечие и има много мрачни перспективи до третото тримесечие. 

Повалена от кризата, предизвикана от затварянето на граници, Air France получи помощ от държавата от 7 млрд. евро. От тях 4 млрд. евро са банкови заеми, гарантирани на 90% от Франция и 3 млрд. евро са пряк заем от държавата, в замяна на ангажименти за подобряване на доходността и на плана за опазване на околната среда. Авиопревозвачът обаче трябва да намали с 50% емисиите от въглероден диоксид при вътрешните полети до 2024 г. 

 

още по темата
още от Туризъм