Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Круизи между Истанбул, Варна и Сочи ще свързват черноморските пристанища

Shutterstock

Реализиране на круизи с пътнически кораби между черноморските пристанища на Турция, България и Русия е било договорено от представители на среща на кметове от черноморските градове, която се е провела в руския черноморски курорт Сочи.

В срещата, организирана по инициатива на кмета на Сочи Анатолий Пахамов, са участвали кметове на черноморски селища от България, Русия, Турция, Грузия, Румъния, както и дипломати и отговорни представители на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ЧИС).

Председателят на комисия на Парламентарната асамблея на ЧИС Джемал Йозтюрк, депутат от ПСР от турския черноморски град Гиресун, посочи, че срещата е протекла много ползотворно и са били обсъдени възможностите за разширяване на туристическите контакти и пътувания между населението от държавите, граничещи с Черно море.

"В рамките на тази стратегия предстои да се организират пътнически круизи между черноморските пристанища Истанбул, Варна и Сочи. Така ще се разширят възможностите за пътуванията на населението от всички държави от черноморския регион. Както и търговско-икономическото сътрудничество между трите важни пристанища на Черно море, което обединява хората от много страни", каза турският депутат.

По думите му комисия от представители на Истанбул, Варна и Сочи ще подготви договор, който ще бъде подписан официално.

Следващата среща на кметове на черноморските държави ще се състои в Истанбул догодина.

още от Туризъм